Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalzone

Kalzone

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalzone





Malzemeler :

500 g un (elenmiş)

1 1/2 tatlı kaşığı tuz

15 gr(3 çorba kaşığı)yaş maya (ya da 7 gr(1/2 çorba kaşığı] kuru maya)

1 çorba kaşığı zeytinyağı

500 gri domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizLendikten sonra küp biçiminde doğranmış)

1 çorba kaşığı salça

1 tatlı kaşığı kekik

bir tutam taze çekilmiş karabiber

1,75 gr az yağlı

dil peyniri (dilimlenmiş)

60 gr pastırma (ya da prosciutto; doğranmış)



Kalzone

yemeğinin hazırlanışı:

Hamuru hazırlamak için, unu ve tuzun 3/4'ünü büyük bir kâseye koyup, ortasını havuz gibi açın

Yaş mayayı 15 cll ılık suyla bir kâseye koyup, maya çalışmaya başlayıncaya kadar (10 -15 dakika) bir kenarda bekletin (kuru maya kullanıyorsanız, paketin üstündeki kullanım notuna uyun) Maya köpüklenmeye başlayınca, kâsedeki unun ortasına döküp, 15 d(1 /2 su bardağından biraz çok) ılık su ekleyerek, esnek bir hamur elde edinceye kadar karıştırın (fazla katı olursa, biraz daha ıl!k su ekleyin) Hamuru unlanmış tezgâha aktarıp, esnek, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) yoğurun Sonra yeniden kâseye aktarıp, ılık bir yerde hacmi 2 kat artıncaya kadar (yaklaşık45 dakika) dinlendirin


Harcı hazırlamak için, küçük bir tencereye zeytinyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın Isınınca domatesleri ve salçayı ekleyip, 5 dakika pişirin Kekik, tuzun geri kalanı ve karabiberi katıp, tencereyi ateşten alarak bir kenarda soğumaya bırakın

Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın Hamuru unlanmış tezgâha aktarıp, 10 eşit parçaya ayırarak, her parçayı merdaneyle yaklaşık 20 x 10 cm boyutlarında açın Her dikdörtgenin yarısına tenceredeki domatesli karışımdan (tencerede biraz kalmalıdır) koyup (bir kenarında biraz boşluk kalmalıdır), üstüne dil peyniri ve pastırma dilimlerinden yerleştirin Sonra dikdörtgenlerin kenarlarını, parmaklarınızı suya batırarak nemlendirip, hamurların boş bölümlerini harçlı bölümlerin üstüne kaplayın Parmaklarınızla bastırarak iki kenarlarını yapıştırın Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayıp, kalzoneleri tepsiye dizerek tencerede kalan domatesli karışımı da birfırçayla üstlerine sürün Sonra üstlerini yağlanmış plastikfılmle kaplayıp, bir kenarda 10 dakika kabarmaya bırakın Tepsiyi fırına sürerek, kalzoneleri şişip, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (8 - 10 dakika) pişirdikten sonra, tepsiyi fırından alarak sıcak sıcak servis yapın


Not: Kalzonenin hamru ve harç malzemeleri, pizzanınkiyle aşağı yukarı aynıdır ama hamur yuvarlak açılmak yerine,harç yerleştirildikten sonra kapatılır Kalzone,italya'nın çeşitli bölgelerinde hilal, kar vb biçimlerde hazırlanır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.