Çatlak Poğaça |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatlak PoğaçaMalzemeler • 250 gr erimiş Margarin • 1 çay bardağı Sıvı Yağ • 1 çay bardağı Yoğurt • 1 çorba kaşığı Sirke • 1 adet Yumurta • 1 adet Kabartma Tozu İçi için; • Yağsız Peynir Maydanoz Üzeri için; • Yumurta Sarısı Tarif Genişçe bir kap içinde yoğurdu, yumurtayı, sirkeyi,unu, kabartma tozunu karıştırıp iyice yoğurun Hamur kulak memesi kıvamına gelince avcunuzun içinde yayarak açın Rendelenmiş peyniri ve kıyılmış maydanozları karıştırıp iç malzemesi hazırlayın Bu içi Hamurun ortasına koyup top şeklinde kapatın Poğaçaları yağlı kağıdın üzerine dizin Yumurta sarısını hafifçe sulandırıp üzerlerine sürün Bıçak yardımıyla poğaçaların üzerlerini artı şeklinde çizin Fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin |
|