![]() |
Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Kaşarlı Tombik PoğaçaPastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Tarifi - Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Yapılışı - Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Nasıl Yapılır - Pastırmalı Kaşarlı Tombik Poğaça Malzemeleri Malzeme Listesi: 4,5 Su B ![]() Yarım Pk ![]() 1 Su B ![]() 2 Çorba K ![]() 1 Çay B ![]() 1 Yumurta Tuz Aldığı Kadar Su İç Harcı İçin: 150 Gr ![]() 150 Gr ![]() Üzeri İçin: Yumurta Sarısı Susam Hazırlanışı: Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz ![]() ![]() ![]() Unu hiç almadan önce sıvıları karıştırıp mayayı çözüyoruz ![]() ![]() ![]() Mayalanması için dinlendiriyoruz ![]() ![]() ![]() Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp oval bir şekilde elimiz büyüklüğünde açıyoruz ![]() ![]() Oval bir şekilde elimizde yuvarlıyoruz ![]() ![]() Yumurta sarısının içine biraz sıvıyağ döküp karıştırdıktan sonra hamurların üzerine sürüyoruz ![]() ![]() Biraz daha mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|