Karamelli Tarçınlı Çörek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelli Tarçınlı ÇörekKaramelli Tarçınlı Çörek Tarifi - Karamelli Tarçınlı Çörek Nasıl Yapılır - Karamelli Tarçınlı Çöreğin Yapılışı Malzemeler : 4 su b unyarım paket yaşmaya 1 su b sütt2 Çorba k tereyağı1 Yumurta alabildiği kadar su İç harcı için: 1 çay b toz Şeker2 Çorba k tarçınKarameli için: 1 Çorba k tereyağı1 su b toz ŞekerHazırlanışı : Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın Üzerine 1 daet Yumurta sütt,tereyağı ve yaşmaya ilave edin Tüm Malzemeleri karıştırın Hamuru iyice özleştirin Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın Hamurun üzerine toz Şeker ve tarçın ilave edip elinizle iyice yayın Daha daha sonra hamuru bir ucudan başlayarak rulo yapın Rulo yaptığınız hamuru dilimlere kesin Karemeli için tavaya 1 Çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı toz Şekeri eritip karamel elde edin Fırınkabına karameli dökünüz Üzerine dilimlediğiniz çörekleri enine dizin Önceden ısıtılmış olan 170 dercelik fırında pişirin Çörek piştikten daha sonra servis tabağına fırın kabınıı ters çevirip servis edin
|
|
|
|