Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorum, cızlak, tarifi, yöresi

Çorum Yöresi Cızlak Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorum Yöresi Cızlak Tarifi



cızlak nedir - cızlak nasıl yapılır - cızlak için malzemelerMALZEMELER:


Un 4 su bardağı

Süt 1 su bardağı

Kuru maya 2 çay kaşığı

Riviera zeytinyağı 1 çorba kaşığı

Su 2 su bardağı

Katı yağ 5 çorba kaşığı

Yumurta 1 adet

Tuz



YAPILIŞI:


Unu ve tuzu bir kaba eleyin Mayayı biraz ılık su ile eriyinceye kadar karıştırın Unun içine yumurtayı, mayayı, sütü ve suyu katın


Çırpma teli yardımmı ile karıştırarak akıcı kıvamlı bir bulamaç elde edin Üzerini bir bez ya da streç film ile örterek yaklaşık 1 saat kabarmaya bırakın


Zeytinyağını tavada kızdırın Hazırladığınız sulu hamurdan kepçe ile bir kaşık alıp tavaya dökün ve kepçenin tersi ile hamuru tavaya yayın


Altı kızarınca diğer yanını çevirerek altın sarısı renk alıncaya kadar bu işlemi tekrarlayarak bütün cızlakları pişirin Pişen cızlakları, üzerine katı yağ sürüp, sıcak servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.