Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kavurmalı, milföy

Kavurmalı Milföy

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavurmalı Milföy



Kavurmalı Milföy Tarifi - Kavurmalı Milföy Yapılışı - Kavurmalı Milföy Malzemeleri




Malzemeler


İçi için ;

400 gr az yağlı kavurmalık kuşbaşı et

1 adet soğan

Tuz, karabiber

Sıvıyağ


Hamur için;

10 adet yaprak milföy

1 yumurta sarısı

Susam ve çörek otu


Hazırlanışı


İçimiz için etimizi lifleri ayrılacak halde tam pişiriyoruzPişmeye yakın orta boy ince çintilmiş soğanımızı ve yağımızı ekleyerek, kavurup tuz ve karabiberini ekleyerek soğutuyoruz(içte su kalmayacak)

Diğer yandan milföy hamurlarımızı kare borcam ölçüsü için 2 şer birleştirerek az unlu tezgahta merdaneyle genişletiyoruz İçimizi 5 eşit parçaya bölüp birleştirdiğimiz hamura koyup kapatıyoruzKapanmış hamurları, kapanma yerleri aşağı gelecek şekilde cam tepsimize yerleştiryoruz Üzerine aralıkla bıçakla çizik atıyoruz

Yumurta sarısı sürüyoruz, çörek otu ve susamla süslüyoruz

180derecelik fırında,kapağını açmadan öce alt sonra üst pişiriyoruz

Kesiklerden dilimleyerek servis tabağına alıyoruz


Not: Peynirli ve sosisli iç bu hamura yakışacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.