![]() |
Ispanaklı Kol Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ispanaklı Kol Böreğikol böreği nasıl yapılır - ıspanaklı börek - kol böreğinin tarifiMalzemeler Hamur için ![]() 500-550 gr un(böreklik) 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 çorba kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı tuz (silme) 1 su bardağı ılıksu İç için 750 gr ıspanak 2 baş orta boy soğan ¾ çay bardağı sıvı yağ (mısır özü) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 1/2 tatlı kaşığı sumak(Ispanağın otsu tadını almak için) Hazırlanışta, 1,5 çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağı ve mısırözü karışık) 1 su Bardağı un 1 su bardağı nişasta Üstü için 2 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı Hamur için,su dışındaki tüm sıvıları yoğurma kabına alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ispanaklarınız bolsuda yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlenmiş hamuru 16 bezeye ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlanmış fırın tepsisine kol böreklerinizi dizin ![]() ![]() ![]() 175-200 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar 30-35 dk pişirin ![]() ![]() Not :Bu börek oldukça bereketli ve çıtır çıtır oluyor,arzuya göre peynirli ve kıymalı içte kullanabilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|