![]() |
Kahvaltılık Açma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahvaltılık Açma Tarifiaçma nasıl yapılır - açmanın yapılışı - kahvaltılık tarifi - zeytinli açmaMalzemeler: 2 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 yumurta (Birinin sarısı üzerine) 2 yemek kaşığı şeker (Silme) 1 yemek kaşığı tuz (Silme) 1 paket yaş maya Yeterince un Susam – Çörekotu Kahvaltılık margarin Hazırlanışı: Hamurun Hazırlanması: Öncelikle sütü ılınıncaya kadar ısıtıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamura Şekil Verilmesi: Mayalanan hamurdan ufak parçalar kopararak (cevizden biraz büyük) tezgahın üzerinde oval şekilde elimizle bastırarak açıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Açmaların Pişirilmesi: Bu ölçüden 2 tepsi açma çıkıyoruz ![]() ![]() ![]() Not: Eğer zeytinli açma istiyorsanız, zeytin ezmesi veya çekirdekleri çıkartılmış zeytinlede deneyebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|