![]() |
Peynirli Kahvaltı Çörekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Kahvaltı Çöreklerikahvaltıda ne yapılır - peynirli kahvaltı çöreklerinin tarifi - çörek tarifleri - kahvaltılıklar ![]() Bu çöreğe kahvaltı çöreği dedik diye mutlaka kahvaltıda yememiz gerekmiyor tabii ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: •1 su bardağı sıvı yağ (bence zeytinyağı kullanmayın, ayçiçek daha uygun) •6 yemek kaşığı toz şeker •1 paket yaş maya (42 gr ![]() ![]() •1 su bardağı ılık su •1 su bardağı ılık süt •Aldığı kadar un (Ben 6 su bardağı kullandım ama siz duruma göre ayarlayın ![]() •4 çay kaşığı tuz •İki yumurta (akı iç malzemesine, sarısı üzerine) İç malzemesi: Büyük bir kalıp sert ve tuzlu beyaz peynir (rendelenmiş) 1 demet maydonoz (Bu hamurdan çok sayıda çörek çıkıyor, iç malzemesini az hazırlamayın ![]() İki yumurtanın akı Üzeri için: İki yumurtanın sarısı Susam Yapılışı: Öncelikle ılık süt ve suyu bir kapta karıştırarak mayayı içinde eritin ![]() Hamur yoğurma kabınıza mayalı karışım, sıvıyağ, şeker, tuz ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat mayalandırın ![]() Bu arada iç malzemesini hazırlayın ![]() ![]() Mayalanmış hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp bunları yemek tabağı büyüklüğünde çok inceltmeden merdaneyle açın ![]() Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ![]() Açtığınız her hamur parçasını dörde bölün ![]() Böldüğünüz her parçanın geniş kısımlarına iç malzemesinden koyun ve geniş taraftan başlayarak rulo şeklinde sarın ![]() Rulonun iki ucunu birleştirerek ay çöreği şekli verin ![]() Çörekleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin çünkü bunları tepsiye koyduktan sonra yarım saat daha mayalanması için bekleteceğiz, çörekler tombiş olacak ![]() Tepsiye dizdikten sonra üzerini bir bezle örtüp yarım saat daha mayalandırın, ortasındaki boşluklar kapanacak şekilde şişecek çörekler ![]() Çörekleri fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ![]() Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika) Çok fazla kızarmasın ama ![]() Piştikten sonra da üzerine hafif nemli bir bez örterek 15 dk kadar dinlendirin ki çörekleriniz yumuşacık olsun ![]() ![]() İç malzemesi olarak patates, kıyma gibi malzemeler de kullanabilirsiniz tabii ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|