Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörekleri, kahvaltı, peynirli

Peynirli Kahvaltı Çörekleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Kahvaltı Çörekleri



kahvaltıda ne yapılır - peynirli kahvaltı çöreklerinin tarifi - çörek tarifleri - kahvaltılıklar






Bu çöreğe kahvaltı çöreği dedik diye mutlaka kahvaltıda yememiz gerekmiyor tabii ki Canınız şöyle pastaneden aldığımız gibi yumuşacık, puf puf, ağzınızda eriyen lezzetli bir çörek çektiği her saniye mutfağa girip bu çöreği pişirip sonrasını düşünmeden 5-6 tane mideye indirebilirsiniz Bu güzel şeyin tadı sonrasındaki suçluluk duygusunu bile unutturur size Biliyorum, çünkü bana öyle oldu Amaaaan, 5 taneden bişey olmaz Hehe


Malzemeler:


•1 su bardağı sıvı yağ (bence zeytinyağı kullanmayın, ayçiçek daha uygun)

•6 yemek kaşığı toz şeker

•1 paket yaş maya (42 gr) kuru toz maya kullanacaksanız 1,5 yemek kaşığı (instant maya kullanacaksanız 1 paket mayayı suda eritmeyip direkt una katarak kullanın)

•1 su bardağı ılık su

•1 su bardağı ılık süt

•Aldığı kadar un (Ben 6 su bardağı kullandım ama siz duruma göre ayarlayın)

•4 çay kaşığı tuz

•İki yumurta (akı iç malzemesine, sarısı üzerine)


İç malzemesi:


Büyük bir kalıp sert ve tuzlu beyaz peynir (rendelenmiş)


1 demet maydonoz (Bu hamurdan çok sayıda çörek çıkıyor, iç malzemesini az hazırlamayın)


İki yumurtanın akı


Üzeri için:


İki yumurtanın sarısı


Susam


Yapılışı:


Öncelikle ılık süt ve suyu bir kapta karıştırarak mayayı içinde eritin


Hamur yoğurma kabınıza mayalı karışım, sıvıyağ, şeker, tuz ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın Muhtemelen yoğurdukça un eklemeniz gerekecek Bu hamur çok fazla un alıyor Benim hamurum 6 bardak kadar aldı Hamur elinize yapışmayan esnek bir kıvama gelene kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edin


Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat mayalandırın


Bu arada iç malzemesini hazırlayın Beyaz peynir rendesi, kıyılmış maydonoz ve yumurta aklarını bulamaç halinde karıştırın


Mayalanmış hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp bunları yemek tabağı büyüklüğünde çok inceltmeden merdaneyle açın


Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın


Açtığınız her hamur parçasını dörde bölün


Böldüğünüz her parçanın geniş kısımlarına iç malzemesinden koyun ve geniş taraftan başlayarak rulo şeklinde sarın


Rulonun iki ucunu birleştirerek ay çöreği şekli verin


Çörekleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin çünkü bunları tepsiye koyduktan sonra yarım saat daha mayalanması için bekleteceğiz, çörekler tombiş olacak


Tepsiye dizdikten sonra üzerini bir bezle örtüp yarım saat daha mayalandırın, ortasındaki boşluklar kapanacak şekilde şişecek çörekler


Çörekleri fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin


Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika) Çok fazla kızarmasın ama


Piştikten sonra da üzerine hafif nemli bir bez örterek 15 dk kadar dinlendirin ki çörekleriniz yumuşacık olsun






İç malzemesi olarak patates, kıyma gibi malzemeler de kullanabilirsiniz tabii Kıyma kullanacaksanız soğan ve kıymayı tuz ve karabiberle kavurarak kullanın, patates kullanacaksanız haşlanmış patatesleri çatalla ezerek az miktarda tereyağı tuz ve kaşar peyniri rendesi ile karıştırın Çok güzel olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.