![]() |
Etli Pide |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Pideetli pide hamuru nasıl hazırlanır - pide tarifleri - etli pide tarifi ![]() Etli pide malzemeleri Hamur için 2 su bardağı un 1 çay kaşığı yaş maya 2 kahve fincanı ılık su 1 tutam tuz 1 su bardağı kepekli un İç malzeme 250 gr koyun kıyması 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 soğan 1 domates Tuz karabiber 2 çorba kaşığı mısırözüyağı 4 kiraz domates Etli pide hazırlanışı Etli pide: Hamur için unu hamur yoğurma kabına eleyin ![]() Tuzu ekleyip harmanlayın ![]() Ortasını havuz gibi açıp maya ve suyu ilave edin ![]() Pürüzsüz orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() Üzerini bir bezle örtüp mayalanması için en az yarım saat kadar bekletin ![]() İç malzeme için soğan ve domatesi soyup kıyın ![]() Derin bir kaba alıp kıyma, kıyılmış maydanoz,tuz, mısırözüyağı ve karabiberi ekleyip karıştırın ![]() Hamuru 4 eşit bezeye ayırın ![]() Kepekli un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizde bastırarak pide şeklini vererek açın ![]() ![]() Pideleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ![]() ![]() İkiye kesilmiş kiraz domatesleri yerleştirin ![]() Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|