![]() |
Yörük Bohçası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yörük Bohçasıyörük böreği - bohça börek - bulgurlu yörük böreğiMALZEMELER 1 paket Yuva Yaş Maya (42 gram) 3 su bardağı un Tuz bir tutam ½ çay bardağı sıvı yağ Bir miktar ılık su İÇ MALZEME 1 adet kuru soğan 2 adet iri domates 4 adet kabak 2 su bardağı pilavlık bulgur Su, pulbiber, kimyon, tuz 1 kahve fincanı zeytinyağ HAZIRLANIŞI Soğanlar doğranır ve zeytinyağında pembeleşene kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur malzemelerinin tamamı karıştırılarak yoğurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkanın sarkan kızımları bohça şeklinde pilavın üzerine kapatılır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|