![]() |
Tavuk Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk MantıTavuk Mantı tarifi - Tavuk Mantı yapilisi ![]() Malzemeler: 1 paket margarin 2 tavuk göğsü 250gr mantar Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz 750gr un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvıyağ Aldığı kadar su Sarımsaklı yoğurt Kırmızı biber Yapılışı: Tavuk göğüslerini haşlayıp didikleyin ![]() Bir tencereye margarinin yarısını koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Un, tuz ve suyla kulak memesi kıvamında bir hamur yapın ![]() Hamuru 15 dakika dinlendirin, sonra ikiye bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlenen hamurları incecik açın ![]() ![]() ![]() 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ![]() Bol sarmısaklı yoğurt hazırlayıp yarısını fırından çıkan mantının üstüne dökün ![]() ![]() ![]() Margarinin kalanını tavada eritip toz kırmızıbiber ilave edip mantının üstüne dökün ![]() Afiyet Olsun! |
![]() |
![]() |
|