Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bükmesi, ocak

Ocak Bükmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ocak Bükmesi



yörük bükmesi - peynirli bükme - kıymalı bükmeMALZEMELER:


4 su bardağı un

Sıvıyağ

1 kibrit kutusu büyüklüğünde don yağ

1 çay kaşığı tuz

250 gram peynir veya kıyma

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı karabiber

Ilık su

HAZIRLANIŞI:


Un, elenerek tuz ilave edilip ılık su ile kulak memesi sertliğinde bir hamur yoğrulur Üzerine ıslak bez örtülüp bir kenarda dinlendirilir Diğer tarafta peynir veya kıyma, kıyılmış maydanoz, don yağı ve karabiber karıştırılarak iç hazırlanır (İç katkı malzemesi olarak peynir veya kıyma dışında patates de kullanılabilir Ayrıca ıspanak, pancar yaprağı vb birkaç ot haşlanıp içine yumurta kırılır; karabiber, kırmızıbiber vb baharatlarla kavrulur Bu karışım iç malzemesi olarak ocak bükmesine konur) Dinlenmiş hamur, beze haline getirilerek oklava ile ince daireler şeklinde açılır Ortasına peynirli veya kıymalı iç konularak bohça şeklinde katlanır Kızgın sacda veya teflon tavada her iki tarafı çevrilerek ve hafifçe yağlanarak kızanncaya kadar pişirilir Sıcak servis yapılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.