![]() |
Dereotlu Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dereotlu Poğaçapoğaça tarifleri - dereotlu poğaça nasıl yapılır ![]() Malzemeler: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz yarım demet ince kıyılmış dereotu 1 adet yumurta aldığı kadar un Hazırlanışı: Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim ![]() Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım ![]() Hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim ![]() Verilen ölçülere göre yaklaşık 17-18 tane poğaça elde edebilirsiniz ![]() Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm ![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|