Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, milföy

Elmalı Milföy

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Milföy



milföylü tarifler

Kullanilan Malzemeler:


9-10 tane milfoy hamuru

3 tane elma


1 cay bardagı seker

1 cay bardağı dövülmüş ceviz

tatlı kaşığı tarçın yapılış şekli ve tarifi

uzeri icin:

yumurta sarisi

tane findik

sonrasinda pudra sekeri

Tarifin Hazirlanisi:

ilk olarak bir tavaya soyup rendeledigimiz

elmayi koyup uzerine tozseker dokup elmalar

biraz suyunu cekene kadar kavuruyoruz,

sonrasinda icine tarcin ve ceviz katip iyice

suyunu cekince soğutmaya bırakıyoruz

milfoy hamurunun her karesini biraz alttan

biraz ustten az az kesiyoruz,köşeler üçgen

kesilecek ortadan 1 cm den fazla kalıcak sekilde

(resimde görüldüğü gibi)

uzerine biraz elmali harctan koyup kestigimiz

köşelerin karsilikli iki tarafini birbirine yapistirip,

diger karsilikli köşelerinin üzerine yapistiriyoruz

uzerine bir findik koyup,yaglanmis veya yagli

kagit serilmis tepsiye hepsini dizip uzerine

yumurta sarisi sürüyoruz

onceden isitilmis orta ayarda firinda

milfoylerin alti ustu kizarana kadar pisirip,

firindan cikardiktan sonra soğumaya birakiyoruz

en son uzerine pudra sekeri serpip servis yapiyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.