![]() |
Konservenin İncelikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konservenin İncelikleriKonserve Yapımı - Konservenin Püfleri - Konserve Nasıl Yapılır Konserve, hava almayacak biçimde kapatılmış «hermetikli» kaplar içinde besinlerin yüksek ısı derecelerinde ısıtılmasından sonra muhafaza edilmesine denir ![]() Konserve edilmiş besinler, her yönden taze pişirilmiş besinlerin durumuna çok yakın bir durumda bulunurlar ![]() ![]() Konserve edilmiş besinlerin yararlarını şöyle Özetlemek mümkündür: 1 - Konserve yapmakla yazın severek yediğimiz sebze ve meyveleri kışın da yememiz mümkündür ![]() 2 - Konserve besinlerle günlük yemek listelerimizi zenginleştirmemiz, elimizin altında her zaman için beslenmemize yarayacak besinleri bulundurmamız mümkündür ![]() 3 - Konserve meyve, et, sebze ve benzerlerini en ucuz oldukları vakitler hazırlamak mümkün olduğundan bu besinlerin pahalı oldukları vakitlerde bunları ucuza temin etmiş olacağımızdan ekonomik durumumuza da büyük yararlan olmaktadır ![]() ![]() Besinlerin konserve edilişleri, konserve kaplarından çıkarılıp yemeklerde kullanılışları sırasında bu besinlerin vitaminlerinde büyük çapta kayıplar olur ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|