![]() |
Dolma Yapmanın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dolma Yapmanın Püf NoktalarıZeytinyağlı Dolmalar Hakkında - Dolma Yapmanın İncelikleri Zeytinyağlı dolmalar yapılırken pirinç fıstıkta kavrulduktan ve baharat içine atıldıktan sonra tencerenin kapağını derhal kapamalı ve beş dakika hiç açmamalıdır ![]() Böylece demlenmeye bırakılan dolma içine baharat kokusunun iyice sinmesi temin edilir ![]() Aksi halde baharatların güzel kokusu uçar gider, hiç kullanılmamış hale gelir ![]() Dolmaların dibinin tutmaması için pişirilecekleri tencerenin dibine ya beş altı adet yaprak koymak veya yaprakları haşlandıktan sonra koparılan sapları kafes gibi dizilmek gereklidir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|