![]() |
Yemek Pişirmenin İncelikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Pişirmenin İncelikleriyemek yapmanın püf noktaları - güzel yemek yapmanın yolları - yemek yaparken nelere dikkat etmeliyiz - lezzetli yemek yapmak Mutfakta her şeyi orantı nisbet dahilinde kullanmak ve yemek pişirmesini sevmektir ![]() ![]() Orantı dahilinde her şeyi kullanarak yemek pişirmek ne demektir? Bir kişilik bir sebze yemeğine lüzumlu olan yağ miktarı en çok 25 gr ![]() ![]() ![]() ![]() Bir bütün pilici kendi büyüklüğünde bir tencerede kızartırsanız daha az yağla daha lezzetli kızartmış olursunuz ![]() ![]() ![]() Piliç lezzetsiz ve acı olur, çünkü tencerenin boş kısmı ve pilicin bırakacağı su yanacağından piliç lezetsiz ve acı olur, çünkü tencere ile piliç arasında bir nisbet yoktur ![]() Yemek pişirmenin en mühim noktalarından birisi de ateşle tencere arasındaki orantıyı çok iyi bilmek ayarlamak lâzımdır ![]() Bir tencere suda haşlayacağınız makarna başından sonuna kadar hızlı ateş ister ![]() Fakat aynı doluluk nisbetinde bir tencerede pişireceğiniz yemek, yemek kaynayıncaya kadar hızlı veya orta ateş ister, kaynadıktan sonra ağır ateş ister ![]() Bu saydıklarıma ilâveten bir yemeğin lezzetli olabilmesi yemeklerin su sos, salça nisbetlerinde gerekli bilgi sahibi olmak gerekir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|