![]() |
İnegöl Köftenin Tarihçesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnegöl Köftenin Tarihçesiinegöl köftesi - inegöl köftenin özellikleri İnegöl köfte 110 yıldan bu yana aynı şekil ve aynı lezzet ile hazırlanan ve İnegöl´de ortaya çıkan lezzetli bir yiyecektir ![]() İçinde dana eti ve kuzu eti beraberce kullanılır ![]() ![]() ![]() Hazırlanması oldukca zahmetlidir, önce beş ya da üç numaralı ayna ile çekilen kıyma ardından dinlenmeye bırakılır ![]() ![]() Izgara edilmeden önce 3 saat daha bekletilir ![]() ![]() Zaten İnegöllü ustalar, kalitesiz kıymadan hazırlanan köftede kullanılan yoğun baharatların bu kötü tadı engelleme amacı taşıdığını söylerler ![]() İnegöl köfte yanında piyaz ile servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|