![]() |
Pasta Hazırlamada Genel Kurallar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Hazırlamada Genel Kurallarpasta hazırlamanın püf noktaları - pasta yaparken - pasta sunarken - meyveli pasta yapmak - pastanın saklanması - pasta kreması hakkında Kullanılacak herşey "temiz" olmalıdır ![]() Pasta kesilirken, "uzun ve keskin bıçak" kullanılır ![]() Kesilen pastalar "kuru" bir tabağa konur ![]() Pastanın ortası az, kenarları daha çok ıslatılır ![]() Pastaya konulan kremanın "soğuk" veya "ılık" olması gerekir ![]() Pasta arasına "meyve" konulacaksa, pastanın kenarından gözükecek şekilde yerleştirilmesi daha güzel olur ![]() Pastanın üzerine "örtülük" konulmadan önce, üzerindeki "pürüzler" bıçakla temizlenir ![]() ![]() Sonra "spatül" yardımıyla "üstlük (cila)" sürülür ![]() Pastanın süslenmesi, kişinin zevkine göre yapılır ![]() Çoğunlukla; fındık, fıstık, hindistancevizi, badem, meyve şekerlemeleri veya mevsim meyveleri kullanılır ![]() Pasta, "servis tabağı"na konulduğu zaman, çevresinde pasta kırıntıları olmamalıdır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|