Güzel ve Taneli Pilav Yapmanın Püf Noktaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güzel ve Taneli Pilav Yapmanın Püf Noktalarıtane tane diri pilav nasıl yapılır ![]() Güzel, diri ve taneli bir pilav yapmak genelde mutfaklarda karşılaşılan sorunların başında gelir Son zamanlarda site üzerinden de bu konuda sorular gelince böyle bir başlık açmak iyi olur diye düşündüm![]() 1 Pirinci her zaman en az yarım saat önceden ılık suda ıslatınız Daha sonra 3-4 su yıkadığınız pirinçleri yeteri kadar tereyağı ve az biktar da sıvı yağ ile şeffaflaşana kadar kavurmalısınız![]() 2 Pilavınızın tane tane olması ve pirinç tanelerinin kırılmasını önlemek için kavururken tuzunu ilave etmeyi unutmayın![]() 3 Baldo pirinç kullanmanız da daha diri bir pilav yapmanızı sağlar![]() 4 Pilav suyunu çekene kadar ve servis yapana kadar karıştırmamaya özen gösterin Aksi halde pirinç taneleri yumuşayacak ve birbirine yapışacaktır![]() 5 Pilavı servis ederken pilavı ezmeden karıştırırsanız dibe çökmüş olan yağını homojen şekilde dağıtmış olursunuz![]() 6 Pilavı dinlendirirken kapağın altına temiz bir bez örtüp sararsanız servis zamanına kadar sıcak kalacak ve pilav suyunu çekmemişse bu şekilde daha iyi sonuç alacaksınız
|
|
|
|