Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılıryemeklerde baharat kullanımı - baharatlar hakkında Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor İşte sizlere hangi yiyeceklerde hangi baharatları kullanmanın uygun olduğunun bilgisini veren bir rehber: Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun Bezelye: Fesleğen, nane, adaçayı, tarhun, kekik Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, küçük Hindistan cevizi Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye Tavuk: Zencefil, kekik, adaçayı, tarhun Kabak: Yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil, Karaciğer: Fesleğen, soğan Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran Mantar: Tarhun, kekik Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeriç Sebzeler: Kekik Soğan: Fesleğen, kekik Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adaçayı Bahçe bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun Süt danası: Fesleğen, köri tozu, biberiye, adaçayı, kekik Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarçın, sarımsak Yumurta: Kekik, tarhun Ispanak: Kekik, küçük Hindistan cevizi,biberiye |
|