Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
salamurası, tarifi, yaprak

Yaprak Salamurası Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaprak Salamurası Tarifi



Yaprak salamurası nasıl yapılır - Yaprak Salamura Tarifi - asma yaprak salamurası

malzemeler:


1 kilo asma yaprağı

1 kilo kaya tuzu

yeteri kadar su


Yapılışı:


önce bir tabağın üzerine, yaprağımızın sapını… tam dibinden kesmiyoruz, 1,5 – 2 santim bırakıyoruz tabağımıza seriyoruz ve çok az kaya tuzu… özellikle kaya tuzu kullanıyoruz ikincisini üzerine bırakıyoruz yine çok az tuz ekliyoruz bu şekilde 10 – 15 yaprağı üst üste sıralıyoruz farkındaysanız tuzu yaprağın damarlı tarafına serpiyoruz düz tarafına değil bu şekilde kavanozumuza yine damarlı kısım… üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz aynı şekilde kavanoz dolana kadar işlemimize devam ediyoruz yanlız biz bu işlemi akşamdan yapıp kavanoza doldurmadan önce… bir kenarda bırakırsak kavanoz daha çok yaprak alır çünkü tuzun etkisiyle yaprakların hacmi küçülür ve o yaprak daha güzel olur bizim vaktimiz olmadığı için doğrudan kavanoza dolduruyoruz bunun sapı uzun koparıyoruz ama tamamen koparmıyoruz… çünkü tuzun etkisiyle burada, damar içinde çürüme oluşuyor onun için bir miktar bırakıyoruz yine kavanozumuzun üzerine dikkatli bir şekilde yerleştiriyoruz evet kavanozumuz doldu özellikle de bastırarak yerleştiriyoruz çünkü yapraklar nasıl olsa küçülüyor üzerine biraz daha tuz serpiyoruz biz böyle yassı bir taş bulduk… her yerde bulunabilir, özellikle de deniz kıyılarında yaprakların üzerine çıkmaması için şimdi kaynatıp soğuttuğumuz suyu… ama özellikle kaynayıp soğuması lazım, ilave ediyoruz yapraklar tamamen suya gömülecek şekilde suyumuzu doldurduk şimdi kapağını sıkıca kapatıyoruz ve 10 gün sonra açıyoruz, muhtemelen olmaya başlamıştır fakat suyu eksilmişse, bir miktar tuzlu su ilave edebiliriz şunu da belirtmek istiyorum; biz yaprakları yıkamadan kullandık bu salamura için önemli bir nokta nasıl olsa sarmadan önce suyun içinde bir süre bekletip… yıkayıp kullanıyoruz 10 gün sonra salamuramızın yapımının üzerinden 10 gün geçti bu arada, ara ara bakıp eksilen suyunu tuzlu su ile tamamladık şimdi tam olarak sarma yapımında kullanabiliriz üzerinde taş vardı biliyorsunuz zaten bu tuzları yıkayacağız bu şelikde tabağı çıkartıyoruz bu bölümümüzde “Yaprak Salamurası” tarifi paylaştık yanlız kullanmadan 4 – 5 saat kadar önce… bol suya ıslatıyoruz ve daha sonra da bol suda yıkıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.