![]() |
Mantının Püf Noktası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantının Püf Noktasıiyi bir mantı nasıl yapılır - mantı yapmanın incelikleri - mantının pişirilmesi - mantı suyunun hazırlanması - mantı çeşitleri Mantı, ülkemizde severek yenen yemeklerin başında gelir ![]() ![]() Mantıyı haşlarken, kaynar tuzlu suya ilave ederek haşlayın ![]() ![]() Mantıları haşladığınız suya 1 -2 çorba kaşığı sıvıyağ ilave etmek de yine yapışmasını engeller ![]() Mantı hamurunun daha lezzetli olması için 1 adet yumurta ilave edebilirsiniz ![]() Bazı yörelerde mantının içine kıyma yerine mercimek, lor, nohut, tavuk, ıspanak, mantar ile hazırlanan içler konur ![]() ![]() Ayrıca yörelerine göre mantıların sosları ve pişirme özellikleri farklılıklar gösterir ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|