![]() |
Kurabiye Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurabiye HakkındaKurabiyenin Püf Noktaları - Kurabiye Yapmanın İncelikleri - Kurabiye Nasıl Yapılır - Kurabiyelik Unlar - Kurabiyenin Pişirilmesi Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanan, ana maddesi un ve nişasta olan çay saati ikramlarıdır ![]() Pastahanelerde kuru pasta olarak satılan kurabiyeler, yapımından bir hafta sonra bile lezzeti bozulmadan tüketilebilirler ![]() Kurabiye yapımında lezzetli sonuç almak için uygulanması gereken işlemler vardır ![]() Margarin kurabiye yapımında kullanılan yağdır ![]() ![]() Kullanılan margarin ocakta eritilmeden, oda ısısında yumuşatılarak kurabiyede kullanılır ![]() Bazı istisna tarifler hariç, genelde kurabiye yapımında mısır nişastası kullanılır ![]() ![]() Kurabiyelerde kabartma maddesi olarak maya kullanılmaz, kabartma tozu ya da karbonat kullanılır ![]() Kullanılan un ve nişasta mutlaka elenerek kullanılmalıdır ![]() ![]() Hamur özleşene kadar iyice yoğrulmalı, 5-10 dakika da olsa dinlendirip, öyle şekil verilmelidir ![]() Kurabiye için fırının uygun ısısı 200 – 220 derecedir ![]() Pişme esnasında kurabiyeler, margarinden dolayı yayılacağı için mutlaka kızgın fırına verilmelidir ![]() Genelde fırında 15-20 dakikadan fazla tutulmaz, çünkü kurabiye tercih edilen açık pembe rengini yitirip koyulaşabilir ![]() Hazırlanan kurabiye tatlı ise ve üzerine pudra şekeri serpilecekse, şeker sıcakken serpilir ![]() Kurabiyelerin sıcak tüketilmesi önerilmez ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|