![]() |
Kurabiye Yapımındaki Püf Noktalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurabiye Yapımındaki Püf NoktalarKurabiye yapacağımız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir ![]() -Kurabiye hamurunun uzun süre yoğrulup gevşemesi için, önce malzeme mikser yardımıyla çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() -Kurabiye hamuru, genelde çok yağlı olduğundan ele yapışır ![]() ![]() -Kurabiyeleri gevşek kapatılmış kaplarda saklarsanız, hem sertleşir, hem de çabuk bayatlar ![]() ![]() ![]() -Kurabiyelerin zamanla sertleşmemesi için, yanlarına bir-iki dilim kabuklu elma koyarak saklayınız ![]() ![]() -Bayat ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyup üzerine su serpin ![]() ![]() ![]() -Kurabiye hamurunu açmadan önce parçalara ayırın ![]() ![]() -Kurabiyelerin pişerken yayılmaması için, fırın tepsisini 10-15 dakika serin bir yerde bekletin ve soğuk fırına değil, önceden ısıtılmış kızgın fırına koyun ![]() -Pişirdiğiniz kurabiyelerin, tepsiden parçalanmadan ayrılmasını istiyorsanız, fırın tepsisi sıcakken kurabiyeleri çıkarmayı deneyin ![]() ![]() -Bisküvi ve kurabiyeleri koyduğunuz kutuya 1-2 adet kesme şeker veya yanına 1 avuç pirinç koymak da bayatlamayı geciktirecektir ![]() |
![]() |
![]() |
|