Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapları, kızartma

Kızartma Kapları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızartma Kapları



Kızartma Kaplarının Özellikleri - Kızartma Teknikleri - Kızartma Kabı Çeşitleri
Bazı tatlıların tencerede kızartılması için, kullanılan kaplar, kalın, ısıya dayanıklı bükülmeyen madenden olmalıdır


Kızartmalara uygulanan yüksek ısıdan dolayı kabın sap kısmı iyi bir şekilde tecrit edilmiş olmalı


Sap, tencereye çok iyi vidalanmalı, bu biçimde tencerenin dengesi ayarlanmış olur


Kızartma kaplarının dip kısımları, yuvarlak olursa hem kızartılacak yiyecek maddesi iyi netice verir, hemde ekonomik yağ sarfiyatı, temizliği de kolay olur


Derin kaplardaki yağ içerisinde kızartmalarda derin fakat geniş olmayan süzgeçli kaplar kullanılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.