![]() |
Kızartma Kapları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızartma KaplarıKızartma Kaplarının Özellikleri - Kızartma Teknikleri - Kızartma Kabı Çeşitleri Bazı tatlıların tencerede kızartılması için, kullanılan kaplar, kalın, ısıya dayanıklı bükülmeyen madenden olmalıdır ![]() Kızartmalara uygulanan yüksek ısıdan dolayı kabın sap kısmı iyi bir şekilde tecrit edilmiş olmalı ![]() Sap, tencereye çok iyi vidalanmalı, bu biçimde tencerenin dengesi ayarlanmış olur ![]() Kızartma kaplarının dip kısımları, yuvarlak olursa hem kızartılacak yiyecek maddesi iyi netice verir, hemde ekonomik yağ sarfiyatı, temizliği de kolay olur ![]() Derin kaplardaki yağ içerisinde kızartmalarda derin fakat geniş olmayan süzgeçli kaplar kullanılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|