![]() |
Tazeliği Koruma Yolları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tazeliği Koruma YollarıBir iki gün öncesinden kalan ekmek, börek ve benzeri hamur işlerini atmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Donmuş veya kristallenmiş balı eski haline getirmek için kavanozu içi sıcak su dolu bir kapta bekletiniz ![]() Hazırladığınız sosun servise kadar soğumadan kalmasını istiyorsanız, sos kabını sıcak su dolu bir kabın içinde bekletin ![]() ![]() ![]() Kahvenizi ağzı iyi kapanan bir kutuya koyduktan sonra buzlukta bekletin ![]() ![]() Kesik limonların beklerken kurumaması için, limonu kesik yüzeyi alta gelecek şekilde bir tabağa koyun ve üstüne bir bardak kapatın ![]() ![]() Peynirlerinizin tazeliğini koruması için, hava almayacak şekilde şeffaf folyoya sarın ![]() Şeker kavanozunun altına kurutma kağıdı koyarsanız, şekerin nemlenmesini önlemiş olursunuz ![]() Yazın kuruttuğunuz sebzeleri, içine gazete kağıdı koyduğunuz teneke kutularda saklayın ![]() ![]() ![]() Tuzu naylon poşetinden çıkartıp, koyu renkli cam kavanozda serin bir ortamda saklayın ![]() Tuz alırken iyotlu olmasına dikkat edin ![]() yemek piştikten sonra ilave edin ![]() Teneke içinde olan konserveleri açtıktan sonra mutlaka başka kap içine alınız ![]() kere açılan tenekenin özellikle ağız kısmı bakteri üremesi için elverişli bir ortamdır ![]() |
![]() |
![]() |
|