|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
noktalar, püf, saklanmasındaki, yiyeceklerin |
![]() |
Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yiyeceklerin saklanmasındaki püf noktalarYiyeceklerin saklanma koşulları sağlığınızı doğrudan etkiliyor ![]() ![]() Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği Daire Başkanlığı uzmanları tarhananın güneş altında kurutulması başta B2 vitamini (riboflavin) olmak üzere bir çok besin öğesinin kaybına neden olur ![]() ![]() Reçel yaparken Reçel yapılacak meyvelerin ezik ve çürük olmaması, uygun miktarda şeker kullanılması, saklanırken köpürme ve kristalleşmenin olmaması gerekiyor ![]() ![]() ![]() Sebzeleri dondururken Dondurulacak sebze ve meyveler, mevsimine göre seçilmeli, kaliteli olmalı, temiz soğuk suyla iyice yıkanmalı, aynı boyutta olanlar seçilmeli ve kullanılacak malzemeler temiz olmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|