![]() |
İyi çay demlemenin püf noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İyi çay demlemenin püf noktalarıHer çayın demleme süresi farklı olmakla birlikte ülkemizde kullanılan fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika ![]() * İyi bir çay demlemek için üç şey gerekli: Su, çay ve çay takımı ![]() ![]() ![]() ![]() * Çay demliğinin metal olmaması ve deterjanla yıkanmaması gerekir ![]() ![]() ![]() * Çayı sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutun ![]() ![]() * Çayı asla bekletilmiş suyla demlemeyin ![]() ![]() ![]() * Kaynayıp soğumuş suyu tekrar kaynatarak çay demlemeyin ![]() * Demliği önceden ısıtın, çünkü su dökülürken demlik öyle ısı kaybeder ki, çayı çay yapan reaksiyon gerçekleşmez ![]() * Uzmanlar 100 ml su için 2 gr çay öneriyorlar ![]() * Her çayın demleme süresi farklı olmakla birlikte ülkemizde kullanılan fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika ![]() |
![]() |
![]() |
|