![]() |
Taze Şeker ve Lokum Nasıl Anlaşılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Şeker ve Lokum Nasıl AnlaşılırEsnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Şekerciler ve Pastacılar Komisyonu Başkanı Vedat Dikgitmez, şeker ve lokum yapımında maliyetin düşük olması için çeşitli hilelerin yapıldığını söyledi ![]() Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşları uyaran Dikgitmez, şeker ve lokum yapımında maliyeti düşürmek için hile yapıldığını ve bu ucuz ürünlere rağbet edilmemesi gerektiğini vurguladı ![]() ![]() Şeker ve lokum yapımında glikoz ve fruktozun belirli oranlarda kullanılması gerektiğini söyleyen Dikgitmez bu oranın aşılması durumunda sağlığı olumsuz etkileyeceğini söyledi ![]() Lokum imalatında nişasta oranının fazla olduğuna ve rutubetli ortamlarda bekletildiğine dikkat çeken Dikgitmez “Böylece hem ağırlığı fazla oluyor hem de sağlığa zararlı oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ramazan Bayramı’nda tüketimi artan badem şekeri konusunda da vatandaşları uyaran Dikgitmez badem şekerlerinde de glikoz kullanılarak maliyetin düşürüldüğünü ve kalitesiz bademlerin kullanıldığını söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdiden hepinize tatlı bayramlar dilerim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|