![]() |
Toprak Altındaki Sebzeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Toprak Altındaki SebzelerToprak Altında Yetişen Sebzeler - Yumru Sebzeler - Kök Sebzeler - Yumru Sebzelerin Vitamin Değerleri Bitkibilimcilerin "kök", "yumru" ya da "soğan" diye adlandırdıkları bu sebzelerin, görünüşleri hiç de güzel değildir ![]() ![]() Havuç ya da patatesten vazgeçmek düşünülebilir mi? Ayrıca sebzeler, binbir çeşit yemek hazırlamaya elverişli olmalarının yanı sıra, beslenme açısından düşünüldüğünde gerçek birer altın madenidirler ![]() Gerçekten de, yalnızca 100 g havuç rendesi, organizmanın yaşam açısından vazgeçilemeyecek bir madde olan A vitaminine dönüştürdüğü karatenin, kişi başına gerekli günlük miktarının tam üç katını içerir ![]() Üstelik havucun, şaşırtıcı bir niteliği vardır: Öbür sebzelerin çoğu, vitaminlerinin büyük bölümünü tarladan koparıldıktan ya da toplandıktan sonra önemli ölçüde yitirirlerken, havuçtaki karaten, koparılmasından sonraki günlerde artar ![]() Patatesin içerdiği besleyici öğeler çok daha fazladır ![]() ![]() ![]() ![]() Patates ve havuç gibi sebzeler, görüldüğü gibi sağlık açısından son derece yararlıdırlar ![]() ![]() ![]() ![]() Pırasa ve kerevizin mutfaklarımızda çeşitli biçimlerde pişirilmelerine karşılık, tekesakalı (iskorçina ya da uskorçina da denir), turp, bayırturpu, yerelması gibi sebzeler, çok daha az pişirilmektedir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|