Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
besinler, derin, dondurucuda, saklanan

Derin Dondurucuda Saklanan Besinler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Derin Dondurucuda Saklanan Besinler

dondurucuda ekmek saklamak - dolmalık biberlerin dondurucuda saklanması - dondurucuda sarımsak nasıl saklanır
Derin dondurucuda saklanan besinler hakkinda bir hatirlatma yapmak istedimBen fazladan evde kalan ekmegi de derin dondurucuda sakliyorum cikarildiginda taze oluyor

Bir de sarmisaklari rondodan gecirip bir saklama kabinda 2 saat kadar derin dondurucuda bekletiyorum daha sonra bu kabdan cikarip dograma tahtasi uzerinde minik kupler halinde mesela 1 dis sarmisak buyuklugunde dogruyorum ve tekrar ayni saklama kabi icinde yada daha buyuk bir kab icinde tekrar derin dondurucuda muhafaza ediyorum

Boylelikle hem kullanima hazir oluyor hem de cok fazla sarmisak kullanmayanlar icin iyi bir saklama methodu yoksa uzun sure bekleyen sarmisaklar kuruyor icleri bosaliyor ya da eskiyen sarmisaklar kolay ezilmiyor

Dolmalik biberleri ayiklayip dolmaya hazir sekle getirdikten sonra bir poset icinde derin dondurucuda muhafaza ediyorumDolma yapmak istedigimde oncelikle ici hazirliyorum ve biberleri dondurucudan cikarip hemen doldurup pisiriyorum

Hamur islerinde yaptigim hamur islerini saklamak da kolay oluyorBir de pisirme suresi 30 dakika olan kurabiye ya da pogacalari 15-20 dakika pisirip sakliyorumGerekli zamanda cikarip tekrar 15 dakika pisirip servise sunuyorum

Ekmek konusunda ekmekleri butun olarak saklayabilecegim gibi onlari rondodan gecirip nerede ise un haline getirip de saklayabiliyorumBu unu pane olarak kullanabilecegim gibi bazi pogaca larda una karistirip kullaniyorum

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com