![]() |
Çay Demlemenin Altın Kuralları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çay Demlemenin Altın KurallarıÇay demlemenin altın kuralları ![]() Taze ve soğuk su kullanın ![]() Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın ![]() Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur ![]() Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin ![]() Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin ![]() Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun ![]() Çayı kuru, hava almaz bir kapta muhafaza edin ![]() Çay Nasıl Saklanır? İyi işlenmiş siyah çaylar, vakumlu ambalajlarda veya kapalı teneke kutularda iki yıla kadar dayanabilmesine rağmen, çayın tam olarak ne zaman toplandığını tespit etmek zor olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyi Çay İçin Birkaç Öneri Su on saniyeden fazla kaynayıp fokurdamamalıdır yoksa gereğinden fazal oksijen kaybeder ![]() Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir ![]() Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın ![]() Yeşil çay, altlığı olmayan fincanla, siyah çay ise altlıklı fincanla sunulur ![]() Demliğin, çaydanlığın ve çay bardaklarının metal olmamaları ve deterjanla yıkanmamaları gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|