![]() |
Pilav Yapma Sanatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pilav Yapma SanatıPilav Nasıl Yapılır - Pilavın Demlenme Süresi - Pilav Pişirme Süresi Pilavlık pirincin tanelerinin iri, kirli beyaz renkte ve üzerinde kırmızı çizgileri olmalıdır ![]() İtalyan mutfağının meşhur Risotto'sunu pişirmek için kısa pirinç "Arborio" kullanabilirsiniz ![]() İyi bir pilav pişirmek için, kaliteli pilavlık Baldo pirinç ve doğru su ölçüsü kullanmalısınız ![]() Pirinci ağzı kapaklı, hava almayacak kavanozda bir yıl süre ile saklayabilirsiniz ![]() Pilavın tane tane olmasını istiyorsanız, pirinci bir süzgecin içinde soğuk su ile iyice nişastası gidene kadar yıkamalısınız ![]() ![]() ![]() Büyük porsiyonlarda pilav pişirirken, yayvan ve geniş bir tencere kullanmalısınız ![]() Pilavın piştikten sonra yapışmamasını istiyorsanız, mutlaka piştikten sonra havlu kağıt koyup demlendirmelisiniz ![]() ![]() Demlenen pilavı, çatalla hafifçe karıştırırsanız, fazla buhar çıkacağı için pirinçler yapışmayacaktır ![]() Pilavı yayvan ve sığ bir tencere kullanarak pişirmelisiniz ![]() ![]() Pişirdiğiniz pilavın renginin beyaz olmasını istiyorsanız, pişirirken içine birkaç damla limon suyu sıkabilirsiniz ![]() Pirinci kavururken içine az tuz ilave ederseniz, pirinçler kırılmaz ve tane tane olur ![]() Pilav pişerken kaşık ile karıştırırsanız kıvamı yapış yapış olur ![]() Pilavı pişirdiğiniz suya baharatlar eklerseniz daha lezzetli olur ![]() Pilav pişerken suyu biterse, kullandığınız her ölçü pirinç için ¼ su bardağı (sıcak su) ilave edip pişirmeye devam ediniz ![]() Arta kalan sade pirinç pilavını çorbada, salatada ve garnitürlerde kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|