Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
saklanır, yiyecekler

Yiyecekler Nasıl Saklanır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yiyecekler Nasıl Saklanır



sağlıklı besinler - besinleri saklama yöntemleri


Süt, deniz ürünleri, meyve ve sebzeler buzdolabında nasıl saklanmalıdır? Hangi rafa hangi yiyecekleri yerleştirmeliyiz? Aldığınız besinlerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayacak öneriler bu yazıda!


Sütü mutlaka buzdolabının iç raflarında saklayın Dolap kapağında saklanan şeyler, kapağı her açtığınızda sıcak havayla temas eder ve daha çabuk bozulur Son kullanma tarihi ne olursa olsun süt kutusunu açtıktan sonra en fazla 3 gün içinde tüketmelisiniz


Dondurma derin dondurucuda 2-4 ay süreyle taze kalabilir


Yoğurt satın alındıktan sonra en fazla 7 gün içinde tüketilmelidir


Tereyağını hava almayacak şekilde sıkıca streç filme sardıktan sonra buzdolabında 1 ay, derin dondurucuda 6 ay boyunca bozulmadan saklayabilirsiniz


İzmir tulumu, mihaliç, eski kaşar peyniri ve hellim gibi sert peynirler hava almayacak şekilde sıkıca sarılıp buzdolabında 3-4 hafta tazeliğini kaybetmeden durabilir


Peynir küflenmişse, 1-2 cm kalınlığında küflü bölgeyi kesip iyice temizledikten sonra yemekte bir sakınca yok


Taze kaşar peyniri, dil peyniri gibi peynirler paket açıldıktan 3-4 hafta, krem peynirler 2 hafta boyunca buzdolabında tazeliğini korur


Deniz ürünlerini alışverişi bitirmeden hemen önce satın almalısınız En fazla 2 gün içinde de tüketmelisiniz


Taze deniz ürünleri hava geçirmez, kapaklı, sıkıca kapatılmış bir kap içinde buzdolabında en fazla iki gün saklanabilir


Aldığınız dondurulmuş deniz ürünlerini eve gelir gelmez orijinal ambalajında derin dondurucuya koyun Kullanacağınız zaman buzdolabında, soğuk su altında ya da mikrodalga fırında çözdürebilirsiniz


Son kullanma tarihi geçen dondurulmuş ürünleri kesinlikle yemeyin Aksi durumda bu yiyecekler zehirli olacaktır


Meyveleri önceden değil, yiyeceğiniz zaman yıkayın Çünkü nem çürümeyi hızlandırır


Meyve ve sebzeleri bir arada tutmayın Çünkü bazı meyveler etilen gazı üretir ve bu da yanındaki sebzelerin daha çabuk bozulmasına neden olur


Sebze ve meyveleri delikli kapların içinde buzdolabında saklayabilirsiniz


Birçok meyve ve sebzenin buzdolabında saklanması gerekir Ancak bazılarının oda ısısında kalması daha iyidir Domates, patates, sarımsak, soğan buzdolabına konmaması gereken sebzelerdendir Bu sebze ve meyveler hava geçiren delikli kaplarda, direkt güneş ışığı almayan bir yerde durmalı ¦ Aldığınız muzları 2-3 gün içinde tüketmeyecekseniz, buzdolabında saklayın Kabukları kararırsa içi daha uzun süre sert kalacaktır


Mantarları kağıt torbada buzdolabına koyun Hava geçirmez bir kap içinde tutmak nemlenmesine ve pörsümesine neden olur


Enginar, kuşkonmaz, kereviz gibi sebzelerin içeriğinde bulunan suyun azalıp tazeliğini kaybetmemesi için buzdolabında saklanmasında fayda var

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.