![]() |
Et Nasıl Saklanır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Nasıl Saklanır?Alışveriş yaparken en son etleri satın alın ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer eti aldıktan sonra 1-2 gün içinde tüketmeyecekseniz et paketini bir kez de alüminyum folyoya (et alüminyum folyo ile temas etmemeli) sarıp derin dondurucuya koyun ve üzerine paketlediğiniz tarihi yazın ![]() Et paketlerinin üzerine yazan saklama talimatlarına uyun ![]() Kırmızı çiğ et buzdolabında en fazla 3-4 gün dayanır ![]() ![]() Kırmızı et derin dondurucuda 6-12 ay, sosis ve salam 1-2 ay saklanabilir ![]() ![]() Aldığınız kıymanın tamamını tüketemeyecekseniz, kavurup küçük kaplara bölerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz ![]() ![]() Eğer dondurmayacaksanız, tavuğu kullanma tarihinden önce tüketmelisiniz ![]() Pişmiş hindi veya tavuk eti 3-4 gün içinde tüketilmeli ya da dondurulmalıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|