Et Nasıl Saklanır? |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Nasıl Saklanır?Alışveriş yaparken en son etleri satın alın Et sularının diğer yiyeceklere bulaşmaması için mutlaka ayrı bir poşete koyun Etleri buzdolabının en soğuk kısmında 2 ile 4 derece arasında saklayın Çiğ etleri bir tabağa koyduktan sonra plastik bir poşetin içine koyun ki suları akıp diğer yiyeceklere bulaşmasın Eğer eti aldıktan sonra 1-2 gün içinde tüketmeyecekseniz et paketini bir kez de alüminyum folyoya (et alüminyum folyo ile temas etmemeli) sarıp derin dondurucuya koyun ve üzerine paketlediğiniz tarihi yazın Et paketlerinin üzerine yazan saklama talimatlarına uyun Eğer dolaba ne zaman koyduğunuzu hatırlamıyorsanız eti çöpe atın! Kırmızı çiğ et buzdolabında en fazla 3-4 gün dayanır Sosis ve salam paketi açıldıktan sonra 5 gün, füme etler 1 hafta dayanır Kırmızı et derin dondurucuda 6-12 ay, sosis ve salam 1-2 ay saklanabilir Füme etleri dondurmak pek iyi bir fikir değildir Aldığınız kıymanın tamamını tüketemeyecekseniz, kavurup küçük kaplara bölerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz Hatta soğanla kavurursanız yemek yapacağınız zaman size epey vakit kazandıracaktır Eğer dondurmayacaksanız, tavuğu kullanma tarihinden önce tüketmelisiniz Pişmiş hindi veya tavuk eti 3-4 gün içinde tüketilmeli ya da dondurulmalıdır Tavuk ve hindi eti derin dondurucuda 9-12 ay kadar saklanabilir |
|