![]() |
Gıdaları nasıl saklamalıyız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gıdaları nasıl saklamalıyızgıdaların saklanması - gıdaları bozulmadan saklama yöntemleri - gıdaları saklarken nelere dikkat etmeli GIDALARI BOZULMADAN TÜKETEBİLMENİN YÖNTEMLERİ NELERDİR ? Mutfağınızdaki gıdaları uzun süre bozulmadan tüketebilmek için birçok yöntem var ![]() ![]() Böceklenme sorunuyla karşı karşıya kalınan gıdalardan biri Un: Unun böceklenmesini önlemek için un kavanozunun içine bir adet defne yaprağı koyabilirsiniz ![]() Balık, tavuk, et gibi yiyecekleri daha sonra tüketmeyi düşündüğünüzde satın aldıktan en geç 2 saat içinde derin dondurucuya koymalısınız ![]() Kuruyemiş ve cips gibi atıştırmalık çerezlerin bayatlamamsı için poşetlerin ağzını mandallayarak hava girmesini önleyebilirsiniz böylece tazeliklerini korurlar ![]() Yağları ışıktan uzak, karanlık bir yerde muhafaza etmeye özen gösterin, yoksa bir süre sonra tadları acılaşmaya başlar ![]() Baharatların bulunduğu yerler , kötü kokulu olmamalı, yaş olmayan, havadar; serin ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde tutulmalıdır ![]() Kahvenin zamanla tadı bozulur ![]() ![]() Ekmeklerin küflenmemesi için (2 gün içinde tüketmeyecekseniz) naylon bir poşetle buzdolabına koymalısınız ![]() Bakliyatlarınızı kuru ve serin bir ortamda, cam kavanoz içinde veya bez torbalarda saklamalısınız ![]() Kavanozun yada torbanın içine bir iki diş sarımsak atarsanız, bakliyatlarınızın kurtlanmasını da önlemiş olursunuz ![]() Akşamdan kalmış yemeklerinizi buzdolabında uzun süre saklamak için hiç hava geçirmeyen, özel plastik kapları tercih edebilirsiniz ![]() ![]() Bal kavanozunu serin ve karanlık bir yerde saklamak şekerlenmesini önlemeniz için basit bir yöntemdir ![]() Meyve ve sebzeleri saklarken birkaç yerden deliği olan naylon poşet içinde buzdolabında saklamalısınız ![]() Yeni pişirdiğiniz kurabiyelerinizin bayatlamaması için hava almayan teneke kutuda yada plastik kapta saklayınız ![]() ![]() Soğan, patates, sarımsak gibi yiyecekleri kuru erzak dolaplarında değil, serin ve karanlık bir mekanda, sepette yada kendi filelerinde saklamanızda fayda var ![]() ![]() Konserve kutularını açtıktan sonra içindekileri bekletmeden tüketmelisiniz ![]() ![]() Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz ![]() ![]() Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|