Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gıdaları, saklamalıyız

Gıdaları nasıl saklamalıyız

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gıdaları nasıl saklamalıyız



gıdaların saklanması - gıdaları bozulmadan saklama yöntemleri - gıdaları saklarken nelere dikkat etmeli


GIDALARI BOZULMADAN TÜKETEBİLMENİN YÖNTEMLERİ NELERDİR ?


Mutfağınızdaki gıdaları uzun süre bozulmadan tüketebilmek için birçok yöntem var Hem taze ve sağlıklı besinler tüketebilir hem de mutfağınızdaki gereksiz gıda israfından kurtulabilirsiniz


Böceklenme sorunuyla karşı karşıya kalınan gıdalardan biri Un: Unun böceklenmesini önlemek için un kavanozunun içine bir adet defne yaprağı koyabilirsiniz


Balık, tavuk, et gibi yiyecekleri daha sonra tüketmeyi düşündüğünüzde satın aldıktan en geç 2 saat içinde derin dondurucuya koymalısınız


Kuruyemiş ve cips gibi atıştırmalık çerezlerin bayatlamamsı için poşetlerin ağzını mandallayarak hava girmesini önleyebilirsiniz böylece tazeliklerini korurlar


Yağları ışıktan uzak, karanlık bir yerde muhafaza etmeye özen gösterin, yoksa bir süre sonra tadları acılaşmaya başlar


Baharatların bulunduğu yerler , kötü kokulu olmamalı, yaş olmayan, havadar; serin ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde tutulmalıdır


Kahvenin zamanla tadı bozulur Bunu engellemek için kahve kavanozuna 2-3 tane kesme şeker atarsanız, farkı görürsünüz


Ekmeklerin küflenmemesi için (2 gün içinde tüketmeyecekseniz) naylon bir poşetle buzdolabına koymalısınız


Bakliyatlarınızı kuru ve serin bir ortamda, cam kavanoz içinde veya bez torbalarda saklamalısınız


Kavanozun yada torbanın içine bir iki diş sarımsak atarsanız, bakliyatlarınızın kurtlanmasını da önlemiş olursunuz


Akşamdan kalmış yemeklerinizi buzdolabında uzun süre saklamak için hiç hava geçirmeyen, özel plastik kapları tercih edebilirsiniz Yada kabın üzerini streç filmle kaplamak da aynı görevi görüyor


Bal kavanozunu serin ve karanlık bir yerde saklamak şekerlenmesini önlemeniz için basit bir yöntemdir


Meyve ve sebzeleri saklarken birkaç yerden deliği olan naylon poşet içinde buzdolabında saklamalısınız


Yeni pişirdiğiniz kurabiyelerinizin bayatlamaması için hava almayan teneke kutuda yada plastik kapta saklayınız (kabın içine bir kaç dilim elma koyarsanız kurabiyeleriniz uzun süre taze kalır)



Soğan, patates, sarımsak gibi yiyecekleri kuru erzak dolaplarında değil, serin ve karanlık bir mekanda, sepette yada kendi filelerinde saklamanızda fayda var Çünkü ışık gördükleri takdirde, filizlenmeye ve çürümeye başlarlar


Konserve kutularını açtıktan sonra içindekileri bekletmeden tüketmelisiniz Fazla gelen miktarı ise cam kavanoza aktarıp, buzdolabına koyabilirsiniz


Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz 3 gün içinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabilirsiniz



Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin Çünkü bezelyeler hemen kuruyup sertleşebilir Bu bezelyeleri bir gün soğuk su içinde bekletirseniz, yeniden dirildiklerini göreceksiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.