Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharat, balıkla, gider

Hangi ot ve baharat hangi balıkla gider

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangi ot ve baharat hangi balıkla gider



Otların bir kısmı ise ülkemizde üretilmekte, bir kısmı ise ithal edilmektedir Otlar da baharatlarla birlikte yemeklerimizi tatlandırmakta kullanılmakrtadır Aynı şekilde ot ve baharatlar balık ve sair deniz ürünleri yemeklerinde de kullanılmaktadır Bu nedenle ot ve baharatların kısa tanımları ile kullanıldığı deniz yemeklerini aşağıda sunmaya çalışacağız Burada yalnız Türk mutfağındaki değil, bulabildiğimiz kadarıyla bütün Dünya mutfaklarındaki kullanımlar esas alınmıştır


Fesleğen:

Yengeç, istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinden yapılan yemeklerde


Defne yaprağı:

Bilumum balık buğulamalarında, haşlamalarda, balık şişte


Keraviye:

Buğulama, haşlama ve dolmalarda


Zencefil:

Şark usulü bütün balık yemeklerinde, kavurmalarda, istakozda, sos yapımında, midyede


Köri:

Uzakdoğu balık yemeklerinde, zencefile alternatif olarak (zaten içinde zencefil vardır)


Mercankök:

Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda ve dolmalarda


Hardal:

Toz halinde güveçlerde, yapılmıº olarak yengeçle


Muskat:

Yengeç ve istakozla


Nane:

Balık ızgaralarda, balık çorbasında, cumbo karides tavada


Paprika:

Dolma ve güveçlerde


Maydanoz:

Balık yanında sunulan tereyağında,soslarda (özellikle limon sosunda), dolmalarda


Karabiber-beyaz karabiber (tane ve toz):

Bütün balık ve deniz ürünü yemeklerinde marine etmek ve tadlandırmak için


Kırmızı biber (toz veya pul):

Buğulama ve haşlamalarda, çorbalarda, güveçlerde


Adaçayı:

Dolma ve güveçlerde


Kekik:

Bütün deniz ürünleri ile birlikte


Tarhun:

Fırın ve soslu balık yemeklerinde


Biberiye:

Tadı nispeten yavan olan balıkların fırın, soslu fırın, kavurma ve yahnilerinde


Sarmısak:

Buğulamalarda, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda, zeytinyağlı soslarda


Ceviz:

Tarator ve benzeri soslarda


Badem:

Cevizin kullanıldığı yerlerde alternatif olarak


Kapari:

Turşu halinde buğulamalarda

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.