![]() |
Özel Bir Yemek İçin Adım Adım Sofra Hazırlama Düzeni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özel Bir Yemek İçin Adım Adım Sofra Hazırlama Düzenimasa yerleştirme düzeni - servis kuralları ![]() Masa düzeni nasıl olmalıdır ? Özel bir yemek daveti için sofra hazırlamak sizi korkutmasın ![]() ![]() 1)Sofranın üzerine ütülenmiş güzel bir örtü örtün ![]() 2)Tabakları düzenli bir şekilde iki tabak arasında aynı mesafeyi bırakarak koyun ![]() Masa örtüsünün üzerine ilk olarak düz ve büyük olan tabağı (bu sizin yemekleri sunduğunuz tabak olucak ve en altta kalıcak) yerleştirin ![]() ![]() Her tabağın en üst soluna bir ekmek tabağı yerleştirilir ![]() ![]() Not: Salata tabağı çorba bittiğinde çorba kasesiyle yer değiştirilir ![]() 3)Peçeteleri yerleştirin ![]() Peçeteleri tabağın soluna yerleştirin,masanızın büyüklüğüne göre peçete ve tabaklar arasında yer varsa çatalları peçetenin üzerine yerleştirebilirsiniz yada masanız genişse çatallar masa örtüsüne yerleştirilebilir ![]() 4)Varsa gümüş takımlar yada çatal bıçak kaşıkları tabağın her iki tarafına yerleştirin ![]() Çatal bıçak ve kaşıkları soldan sağa yerleştirin ![]() Salata çatalı, sonra ana yemek çatalı, bıçak, sonra sağ tarafa çorba kaşığı, ekmek tabağının üstünün yatay bir şekilde karşısına yada üzerine tereyağı bıçağını yerleştirin ![]() tabağın yukarısına bir tatlı kaşığı ( çatalla yenilebilecek bir tatlı ise yanına tatlı çatalı) yerleştirin ![]() 5)Bardaklar kaşık ve bıçağı yerleştirin ![]() Su bardağını tabağın sağ üst köşesine, bıçağın hizasında yerleştirin ![]() ![]() 6)Tuzluk biberlik ve çiçekleri yerleştirin ![]() Masanın ortasına yakın, misafirlerin uzanabileceği şekilde tuzluk biberlikleri koyun, ve dekorasyon için sofranıza zarif bir çiçek ekleyin… ![]() A= Peçete B= Ana yemek tabağı C=Çorba kasesi D=Ekmek ve tereyağı tabağı,tereyağı bıçağıyla E=Su bardağı F=Şarap bardağı G=Şarap bardağı H=Salata çatalı I= Ana yemek çatalı J= Tatlı çatalı K=Bıçak L=Tatlı yada çay kaşığı M=Çorba kaşığı |
![]() |
![]() |
|