![]() |
Makarna Hakkında Pratik Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna Hakkında Pratik Bilgilermakarna pişirirken nelere dikkat etmeli - lezzetli makarna için ne yapmalı ![]() - Çubuk makarnayı tencereye sığdırmak için kırmak zorunda değilsiniz; yumuşadıkça suyun içine gireceklerdir ![]() - Makarnanın haşlama suyuna yarım çay bardağı süt koyup lezzetini arttırabilirsiniz ![]() ![]() - Makarnanızın lezzetini arttırmak istiyorsanız, haşlama suyuna 1-2 baş soğan, havuç, vb sebzeler koyabilirsiniz ![]() ![]() - Hazırlayacağınız makarna soslarını makarna haşlanırken pişirip, makarna süzüldükten hemen sonra üzerine dökün ve karıştırın ![]() ![]() - Özene bezene hazırladığınız makarna sosunu ısıtırken zorlanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() - Makarna haşlanıp süzüldükten sonra vitamin ve lezzetinin kaybolmaması için soğuk sudan geçirmeyiniz ![]() ![]() - Makarnanın ideal pişme süresi paketlerin üzerinde yazmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Soslu bir makarna yapıyorsanız, kaynama süresini 1 dakika kısaltabilirsiniz ![]() ![]() - Makarnayı süzdükten sonra, sosla iyice karıştırmak için büyükçe bir çukur servis tabağınız olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|