![]() |
vejeteryanlar için yemek pişirme teknikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() vejeteryanlar için yemek pişirme teknikleriVejeteryan mutfağın en temel özelliği yemek pişirirken az yağ kullanılması ve mümkün olduğunca da sebze ve meyvelerin az pişirilmesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vejeteryan mutfak kural yıkıcıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Sudan ve baharatlardan da pişirmede bolca yararlanmak yemeğin lezzetini çeşitlendirecektir ![]() ![]() Yemişlerin (kuru incir, kuru kayısı, badem, fındık) yemeklerde ve salatalarda kullanılması da vejeteryan mutfağında sıkça görülür ![]() Yağ seçimi olarak katı yağlar yerine sıvı sebze yağları (zeytinyağı, çiçek yağı, soya yağı) kullanılmalıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|