|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kesme, mutfağınızdaki, tahtalarını, temizlersiniz |
![]() |
Mutfağınızdaki Kesme Tahtalarını Nasıl Temizlersiniz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfağınızdaki Kesme Tahtalarını Nasıl Temizlersinizet kesme tahtalarının temizliği - ekmek kesme tahtaları nasıl temizlenir - sebze doğrama tahtalarının temizlenmesiMutfakta et, sebze, tavuk keserken kullandığınız kesme tahtalarınızı temizlemenin ve dezenfekte etmenin 6 akıllı çözümü Hijyenin en önemli olduğu yerlerden birisi olan mutfakta kullanılan tahta, plastik ya da mermer gibi malzemelerden yapılan kesme tahtalarının da her zaman hijyenik olması, ailenizin sağlığını yakından ilgilendiriyor ![]() Kabartma tozu: Tahta ya da plastik kesme tahtalarını arasıra birer yemek kaşığı kabartma tozu, tuz ve su karışımından oluşan macun ile ovarak temiz tutabilirsiniz ![]() ![]() Ağartıcı: Kesme tahtalarının yüzeyini 2 litre suyun içine 1 çay kaşığı ağartıcı ilave ettiğiniz karışıma batırdığınız fırça ile ovun ![]() ![]() ![]() Hidrojen peroksit: Yüzde yüz garantili bir bakteri öldürücü olan hidrojen peroksit ile kesme tahtanızın üzerindeki bakterilerin çoğalmasıyla savaşabilirsiniz ![]() Özellikle de et ya da tavuk kestikten sonra bu işleme daha çok ihtiyacınız olacak ![]() ![]() ![]() Limon: Soğan doğradıktan, sarımsak ezdikten, çiğ ya da pişmiş et ve tavuk kestikten ya da balık hazırladıktan sonra kesme tahtalarınızın güzel kokmasını istemez misiniz? Kokudan kurtulmak ve kesme tahtalarınızı dezenfekte etmek için yarım limon ile tahtanın tüm yüzeyini ovun ya da şişeden dökeceğiniz seyreltilmemiş limon suyu ile yıkayın ![]() Tuz: Ekmek tahtanızı ya da kesme tahtanızı su ve sabunla yıkadıktan sonra, tuza batırdığınız ıslatılmış bir bezle ovalayın ![]() ![]() Sirke: tahta kesme tahtalarınızı temizlemek ve dezenfekte etmek için, her kullanımdan sonra sirkeyle silin ![]() ![]() ![]() ![]() Tahtalarınızı asla su ve deterjanla yıkamayın, çünkü yüzeydeki tahta liflerin zayıflamasına neden olur ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|