![]() |
Elma Sirkesi Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elma Sirkesi Nasıl Yapılırevde elma sirkesi yapımı - elma sirkesi yapılışı - elma sirkesi tarifi Aslında sabır isteyen bir iştir sirke yapmak ama herkes kendi sirkesini yapmak ister sanırım ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Elmaları yeterince küçük şekilde doğruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sirkemizin olduğunu nasıl anlarız? Çok basit üzerinde beyaz bir tabaka oluşacak ![]() ![]() ![]() Elma sirkesinin bir farklı ve basit bir yolu da şu; Yediğiniz elmaların kabuklarını bir kavanoza doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Elma Sirkesi Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elma Sirkesi Nasıl Yapılır* Öncelikle kullanacağınız elmaları çok iyi yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * 1 su bardağı elma sirkesini(özellikle ev yapımı bulunursa daha iyi olur) maya olarak içerisine ilave edin ![]() ![]() * Ara sıra evde arta kalan ve çürümeye yüz tutmuş elmaların çürük kısımlarını alıp bu şekilde hazırlayıp yine suyunu buna ilave edin ![]() * Arta kalan şeker şerbetlerini,reçel artıklarını(tüketilmeyen) çok az sulandırıp,kavanoza ilave edin ![]() ![]() * Kavanozu 18-25 ºC sıcaklıkta doğrudan güneş almayan havadar bir yerde bekletin ![]() ![]() ![]() * Yaklaşık 8-10 ayda sirkeniz olgunlaşacaktır ![]() * Eğer daha çabuk olmasını dilerseniz bir kerede doldurup ilave etmeyin ![]() ![]() ![]() * Sirkeniz olgunlaştığında, kullanmadan önce,üzerinde oluşan sirke anası denilen kaygan ve saydam bir tabakayı alın ![]() * Eğer elmaları pişirmeden yapmak istiyorum derseniz:elmaların suyunu çıkarıp(meyve sıkacağı da çok iyi yınıp dezenfekte edilmeli) posasıyla birlikte kavanozlanır ve diğer işlemler aynen tekrarlanır ![]() ![]() ![]() Not:Piyasada doğal diye satılan elma sirkelerinin içinde kanser yapan E223 ya da E224 maddeleri var ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|