Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgi, hakkında, kebaplar

Kebaplar Hakkında Bilgi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kebaplar Hakkında Bilgi



kebap yapmanın püf noktaları - kebap yapmanın incelikleri - şiş kebap nasıl yapılır - kebap yapımı - lezetli kebap yapmanın sırları - evde kebap yapımı - kebaplık etin seçimiDoğuş yeri Doğu ve Güney Doğu Anadolu olan, etten yapılan Türk'lere özgü yemeklerdir

Dana, sığır, koyun gibi hayvanların fazla hareket etmeyen, yerleri ve but kısımları, kebap eti için ideal yerlerdir


Kebap için bazı istisna tarifler hariç pek kıyma kullanılmaz Kıyma gereken yerlerde, et bıçakla çok küçük kıyılarak ve kıymadan biraz kalın olarak kullanılır

Etin yanında daha çok biber, patlıcan, domates gibi sebzeler kullanılarak kebaplar çeşitlenebilir


Kebap yapımı, pek evlerde gerçekleşmese de, ev mutfaklarında yapılmaması için bir engel yoktur Evde kebap yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır;

Kebaba lezzet veren genelde odun ateşinde pişmesidir, ancak imkan yoksa eleklikli ızgarada da hazırlanabilir


Etin yumuşak olması için et yemeklerinde uygulanan, terbiyeye yatırma işlemi yapılırsa kebap daha lezzetli olur


Adana kebap gibi, kıymayı yoğurarak hazırlanan kebapların harcı en az 5-10 dakika yoğrulmalıdır


Kebap, imkan bulunur da odun kömürü mangalında pişirilecek olurda, pişirme sırasında bir kaç parçaya bölünmüş defne yaprağı kömürün üzerine atılırsa, ete sinen koku lezzeti arttırır


Şişe saplanmış kebapları pişirirken, kebabın dönmemesi ve etin sarkmaması için geniş şiş kullanılmalıdır


İskender, yoğurtlu kebap gibi kebaplarda, servis tabağında yoğurt kullanılacaksa, yoğurt servise yakın tabağa konmalıdır, önceden konursa tabağa yayılabilir


Kebaplar yağ oranı yüksek yiyeceklerdir, Güneydoğu Anadolu'da kebabın vücuda zararını en aza indirmek için, yanında şalgam suyu ile servis yapılır

Et yemeklerinde olduğu gibi kebaplarda da pişmeye yakın tuz eklenirse, sertleşmesine engel olunur


Kebapta kullanılan sivri biber, şişe dizilerek pişirilirse, dağılmadan düzgün pişmiş olur




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.