![]() |
Kebaplar Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kebaplar Hakkında Bilgikebap yapmanın püf noktaları - kebap yapmanın incelikleri - şiş kebap nasıl yapılır - kebap yapımı - lezetli kebap yapmanın sırları - evde kebap yapımı - kebaplık etin seçimiDoğuş yeri Doğu ve Güney Doğu Anadolu olan, etten yapılan Türk'lere özgü yemeklerdir ![]() Dana, sığır, koyun gibi hayvanların fazla hareket etmeyen, yerleri ve but kısımları, kebap eti için ideal yerlerdir ![]() Kebap için bazı istisna tarifler hariç pek kıyma kullanılmaz ![]() ![]() Etin yanında daha çok biber, patlıcan, domates gibi sebzeler kullanılarak kebaplar çeşitlenebilir ![]() Kebap yapımı, pek evlerde gerçekleşmese de, ev mutfaklarında yapılmaması için bir engel yoktur ![]() Kebaba lezzet veren genelde odun ateşinde pişmesidir, ancak imkan yoksa eleklikli ızgarada da hazırlanabilir ![]() Etin yumuşak olması için et yemeklerinde uygulanan, terbiyeye yatırma işlemi yapılırsa kebap daha lezzetli olur ![]() Adana kebap gibi, kıymayı yoğurarak hazırlanan kebapların harcı en az 5-10 dakika yoğrulmalıdır ![]() Kebap, imkan bulunur da odun kömürü mangalında pişirilecek olurda, pişirme sırasında bir kaç parçaya bölünmüş defne yaprağı kömürün üzerine atılırsa, ete sinen koku lezzeti arttırır ![]() Şişe saplanmış kebapları pişirirken, kebabın dönmemesi ve etin sarkmaması için geniş şiş kullanılmalıdır ![]() İskender, yoğurtlu kebap gibi kebaplarda, servis tabağında yoğurt kullanılacaksa, yoğurt servise yakın tabağa konmalıdır, önceden konursa tabağa yayılabilir ![]() Kebaplar yağ oranı yüksek yiyeceklerdir, Güneydoğu Anadolu'da kebabın vücuda zararını en aza indirmek için, yanında şalgam suyu ile servis yapılır ![]() Et yemeklerinde olduğu gibi kebaplarda da pişmeye yakın tuz eklenirse, sertleşmesine engel olunur ![]() Kebapta kullanılan sivri biber, şişe dizilerek pişirilirse, dağılmadan düzgün pişmiş olur ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|