![]() |
Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılırsirke yapımı - evde elme sirkesi yapımı - elma sirkeesinin yapılışı - elma sirkesi tarifi - elme sirkesi yapmanın püf noktalarıElma sirkesini yapmak için uygun olan elma çeşidi şekeri fazla olan kış elmalarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elmaları ufak parçalara ayırınız ve ardından presleyiniz ya da katı meyve sıkacağı ile sıkıp suyunu çıkarınız ![]() ![]() Sirke yapımındaki iki unsur önem taşır; bakterinin verimli çalışmalarını sağlayacak ısı ile oksijen ![]() ![]() Elma suyu üstünde boşluk olacak biçimde kavanoza doldurunuz ve ardından meyve sineklerinin geçmeyeceği ama hava alabileceği temiz tülbentle kavanozu kapatınız ![]() ![]() Oda sıcaklığı 25 dereceyi geçmemeli ve güneş ışığı görmeyeceği loş ortamda saklanmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Sirke kokusu gelmeye başladığınızda her gün tadıp istenen tat ve de asit derecesi istenilen ayara gelene kadar işlem devam eder ![]() Elde ettiğiniz sirkenin fermentasyonuna engel olmak için bir iki katlı tülbentten geçirerek süzünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tabaka bakteri atıklarıyla meydana gelir ve sirkenizi kullanacağınızda atınız ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|