![]() |
Mutfak için Pratik Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak için Pratik BilgilerPratik Bilgiler - mutfak için püf noktaları - mutfakta pratik bilgiler Şekerlenmiş bal, bayatlayan kurabiyeler ve daha fazlası için mutfakta daha az zaman geçirip kendinize özel anlar yaratmanıza olanak sağlayacak pratik bilgiler ![]() Mutfak için Pratik Bilgiler Mutfak Kullanmaktan vazgeçemediğiniz bakır tencere ve kaplarınızı parlatmak için üzüm sirkesinden faydalanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Akşam işten geldiğinizde kolayca nohut, fasulye gibi bakliyat yemekleri yapmak için boş zamanınızda haşlayıp buzdolabı poşetlerine kullanacağınız kadar pay edin ![]() ![]() ![]() Bakliyat ve pirinçlerin oluşan böcek ve güveleri engellemek için mutlaka ağzı kapalı cam kavanozlarda saklayın ![]() ![]() Kuru fasulye pişirmek için bir gece önceden suda bekletmek gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balın şekerlenmesini önlemek ve lezzetini korumak için karanlık ve serin bir yerde saklayın ![]() ![]() Bal şekerlendiyse içi su dolu bir tencerede 2-3 dakika kaynatın ![]() ![]() Balık seçerken en tazesini almak için gözlerinin parlak, solungaçlarının pembe ya da kırmızı olmasına dikkat edin ![]() Balık kızartırken evinizde oluşacak kötü kokuyu engellemek için kızartma tavasına bir dal defne yaprağı ekleyin ![]() Balıkların pullarını kolayca temizlemek için sıcak suyun içerisinde 1-2 dakika bekletmeniz yeterlidir ![]() Kurabiye ve bisküvilerinizin taze kalması için ağzı kapalı teneke kutuda saklayın ve içine bir miktar pirinç ekleyin ![]() ![]() Bayatlayan kurabiyelerinizi fırın tepsisine yerleştirip üzerine yağlı kağıt serin ![]() ![]() ![]() Mutfak dolaplarında dolaşan böcek ve karıncaları yok etmek için dolap içlerine terebentin sürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|