![]() |
Balıklar Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balıklar Nasıl Pişirilirbalık pişirmenin püf noktaları - balık pişirme usülleri - balık pişirme çeşitleri - balık cinsine göre pişirme teknikleriBalık, çok çabuk pişen bir besindir ![]() ![]() Buharlaşma, proteinlerin büzülmesi pıhtılaşması ile balığın eti sıkılaşır ![]() ![]() Haşlama, fırında kızartma, ızgara, veya tavada pişririlen balıklarla bunlara ayrı lezzet veren sosların, garnitür olarak sebzelerin itina ile hazırlanmasına Özellikle değer vermelidir ![]() Balıklar da etler gibi altı şekilde pişirilir: 1 Fırında pişirme ![]() ![]() ![]() Çünkü daha hafif olurlar ![]() ![]() 2 Suda haşlama ![]() 3 Buğu ile pişirme ![]() ![]() 4 Izgarada pişirme ![]() ![]() 5 Sebze ve yağ karışımında pişirme ![]() ![]() 6 Yağda kızartma Tavada, her cins balık ![]() alıntı Balık Pişirmenin Püf Noktaları için TIKLAYINIZ |
![]() |
![]() |
|