Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buzdolabını, kurtarırız, mikrop, olmaktan, yuvası

Buzdolabını Mikrop Yuvası Olmaktan Nasıl Kurtarırız

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buzdolabını Mikrop Yuvası Olmaktan Nasıl Kurtarırız



buzdolabına yiyecekler nasıl yerleştirilir - buzdolabı nasıl temizlenir - buzdolabı kullanım klavuzuÖzellikle yiyeceklerin buzdolabına yerleştirilmesinde yapılan hatalar gıdaların erken bozulması ve bakteri oluşumuna sebep oluyor


Yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi yiyeceklerin alışveriş sırasında kullanılan poşetlerle buzdolabına yerleştirilmesi Alışveriş sonrası poşetlerin kesinlikle değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Cengiz, dışarıda poşetlere bulaşmış bir bakterinin buzdolabındaki diğer gıdalara da geçebileceğini vurguladı


Ayrıca gıdaların kesinlikle siyah poşetlere koyulmaması gerektiğini söyleyen Cengiz, “Siyah poşetler atık plastiklerin geri dönüşümünden elde ediliyor Zamanla siyah poşetlerin boyası akar, bu da sağlığımızı ciddi boyutlarda etkiler Yiyeceklerin saklanmasında beyaz poşetleri veya plastik kapları tercih etmeliyiz” şeklinde konuştu



Beslenme ve Diyet Uzmanı Canan Aksoy ise poşetlerin üzerine birkaç delik açılarak meyve ve sebzelerin dayanma sürelerinin artırılacağını belirtti Aksoy, “Yeşil sarı sebzeler, patlıcan, karnabahar, çilek, şeftali gibi meyve ve sebzeler buzdolabında 3-7 gün tazeliklerini koruyabilir Bu tip meyve ve sebzeleri alışverişten sonra temiz poşetlerin içine koyup, poşetlerin üzerine birkaç delik açarak bırakmak yiyeceklerin daha taze olmasını sağlar


Eğer yiyecekler yıkanarak dolaba kaldırılacaksa mutlaka çok iyi kurutulmalı Meyve ve sebzeler ıslak bırakılması durumunda daha çabuk çürür” dedi Buzdolabında raflar arası sıcaklık farkları vardır Buzluğa en yakın olan raf her zaman en soğuktur ve aşağı raflara doğru soğukluk derecesi azalır Bu nedenle bakteri üremesi olabilecek ürünlerin her zaman en üste yerleştirilmesi gerekir


En üst kata et, balık, tavuk, ikinci rafa peynir, süt, yoğurt daha aşağıya yemekler ve en alta da sebzeler yerleştirilmelidir Gıda Mühendisi Eda Dilem Gergin, yiyeceklerin buzdolabına yerleştirilmesinde yapılan birtakım hataların bakterilerin oluşmasına neden olduğunu dile getirdi Yumurta gibi kirli ürünlerin buzdolabının kapaklı kısımlarına yerleştirilmesi gerektiğini söyleyen Gergin şöyle konuştu:


“Bazı buzdolaplarının yumurta kısımları kapaklı olmuyor Yumurta da temiz olmadığından dolayı dolabın içinde sürekli bir mikrop oluşumuna neden oluyor Yumurta kısımları kapaklı dolaplar tercih edilmeli Ayrıca dolapta ağzı açık ürün bulundurulmamalı


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.