![]() |
Bol Köpüklü Türk Kahvesi Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bol Köpüklü Türk Kahvesi Püf Noktalarıkahve nasıl pişirilir - türk kahvesi nasıl hazırlanır - bol köpüklü kahve nasıl yapılır - türk kahvesi hakkında Türk kahvesi hazırlamak aslında çok zor olmamakla beraber, eğer bir takım püf noktalara özen göstermezseniz sonuçta acımsı ve köpüksüz yani kötü bir kahve hazırlama olasılığınız yüksektir ![]() Aşağıdaki bir kaç basit öneriyi dikkate alarak bol köpüklü, enfes bir Türk kahvesi hazırlamanız çok kolay! ![]() 1) Kahveniz için soğuk ve kaliteli su kullanın ![]() Unutmayın, kahvenizi tadını kullandığınız kahve kadar su da belirler ![]() ![]() 2) Pişirilmiş kahveyi tekrar ısıtmayın! Pişirilmiş kahveyi uzun süre bekletmeden içmek gerekir ![]() ![]() ![]() 3) Kahve pişirme sürecini uzatmayın ![]() Kahveyi kısık ateşte pişirmek ideali olsa da, eğer kahve ocakta çok uzun süre kalırsa kahvedeki acımsı tad suya çok fazla geçecek bu da kahvenizin tadını bozacaktır ![]() 4) Taze kahve kullanın! Kahve tadını en çok belirleyen faktörlerden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() 5) Kaliteli kahve ![]() ![]() ![]() Lezzetli Türk kahvesi hazırlamanın altın kurallarının başında kaliteli kahve kullanmak gelir ![]() ![]() ![]() 6) Rutubetten kaçının ![]() Kahveyi sakladığınız yerde rutubet var ise, bu nem kahvenzin tadını bozacaktır ![]() ![]() ![]() 7) Cezvenizi çok iyi temizleyin! Cezvede kalacak deterjan kokusu ya da artığı, kahvenizin tadını mahvedecektir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|